Spreken voor publiek kan doodeng zijn. Dat weet ik als geen ander, omdat ik voorheen heel erg last had van spreekangst. Zo erg zelfs, dat toen ik tijdens mijn studie eens een presentatie moest houden, en mij opeens realiseerde dat de ogen uit de zaal op mij gericht waren, ik volledig dichtklapte.

Dat was een traumatiserende ervaring, maar wél een waarvoor ik achteraf nog steeds heel dankbaar ben. Het was namelijk toen en om die reden dat ik met mijzelf afsprak te zorgen dat dit mij nooit meer zou overkomen! En het was ook om die reden dat ik besloot ook andere mensen te helpen bij hun spreekangst en om met zelfvertrouwen te spreken voor publiek.

Daarom heb ik de workshop “Presenteren Ondanks Zenuwen” ontwikkeld. Daarin leer ik jou om je zenuwen te begrijpen en te beheersen, zodat je zelfverzekerder en met plezier een krachtig verhaal kunt houden voor een volle zaal.

Verder geef ik ook een-op-een coaching in spreken voor publiek. Samen bepalen we waar je behoefte aan hebt en welke vorm van coaching jij prettig vindt. Zo’n sessie is overigens niet alleen nuttig in de aanloop naar een presentatie, maar ook voor je dagelijkse werkzaamheden.
Zowel bij de workshops als bij de een-op-een coaching behandel ik de ins en outs van spreken voor publiek en hoe je brein werkt in de aanloop naar een spannende presentatie. Alvast een tip: je publiek vergeet vaak wat je zegt, maar ze vergeten niet het gevoel dat jij ze geeft! En hier ga ik je bij helpen.

Dus moet je binnenkort een presentatie houden of heb je een functie waar regelmatig een optreden voor een groep bij komt kijken, dan is zo’n workshop van mij of een-op-een coaching misschien wel iets voor jou! Dus heb je interesse, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen. Ik help je graag!