De Kracht van Visualiseren!

Het was tijdens het schrijven van mijn masterscriptie in 2012 dat ik begon te dromen over het hebben van een eigen custom-made motor. En niet zomaar een motor. Een eigen zelfgemaakte Caferacer. Maar op dat moment was het hebben van een custom-made Caferacer een droom die wellicht niet direct binnen handbereik was. Met mijn studiebeurs en mijn bijbaantje had ik niet eens genoeg geld om een standaard motor aan te schaffen, laat staan een custom-made motor. Ik moest dus opzoek naar een creatieve oplossing. Ik kwam dus op het idee; ik kan misschien niet zo een motor kopen, maar ik kan er misschien wel eentje zelf bouwen!

Mijn vader had nog een oude BMW K100 uit bouwjaar 1989 die ik gratis mocht hebben. Dit was mijn kans! Ik besloot om deze motor te gebruiken om mijn droom te realiseren. Dit zou mijn custom-made Caferacer worden!

Maar hoe dan? Hoe moest ik nu verder? Ik kan ik mijn eigen Caferacer bouwen? Ik had helemaal geen verstand van hoe motoren werken. Ik had geen verstand van sleutelen. Ik wist niet hoe je moest lassen of slijpen. Kortom, ik wist helemaal niet hoe ik het moest aanpakken.

Na eindeloos plaatjes kijken van Caferacers begon ik me te visualiseren hoe de BMW van mijn vader eruit zou komen te zien als ik hem zou ombouwen. Ik begon te geloven dat ik ook zo een motor zou kunnen hebben. Ik begon zelfs te voelen hoe het zou zijn om op zo een motor door de straten van Amsterdam te cruisen. Sterker nog, ik begon opeens te geloven dat ik zo een motor zelf zou kunnen bouwen! Ik begon te geloven dat ik het zelf kon doen.

Waarom zou ik niet kunnen leren hoe motoren werken? Waarom zou ik niet kunnen leren hoe je moet sleutelen? En waarom kan ik niet leren hoe je moet lassen en slijpen? Ik kan vast de juiste mensen vinden die mij hierin kunnen helpen! Anderhalf jaar laren was het zo ver. Mijn kindje was geboren. Het was me gelukt! Ik had mijn eigen custom-made BMW K100 Caferacer gebouwd!

Het hebben van een Caferacer is prachtig. Maar het streven hierna is voor mij een onvergetelijk proces geweest. Het proces was geweldig. Ik heb geleerd wat de kracht is van visualiseren, en dit heeft mijn visie op zaken revolutionair veranderd. Iets waar ik welke dag nog gebruik van maak!

Door je doel te visualiseren creƫer je namelijk een diep verlangen om het te bereiken. Na dit diep verlangen, begin je echt te geloven dat je het kunt realiseren. Na dat je dit gelooft, begint je brein te accepteren dat jouw verlangen ook echt werkelijkheid kan worden. Als gevolg hiervan gaat je brein in actie-modus en begint het opzoek te gaan naar elk mogelijke optie om het allemaal te fixen! En voordat je het door hebt begin je alle opties voor je te zien zodat je ook echt je doel kunt bereiken. Het enige wat je dan nog moet doen is actie nemen en de opties aan te pakken.

Of je nu een Caferacer wilt bouwen, een carrier switch wilt maken, een afgetraind lichaam wilt hebben, een geweldige publieke spreker wilt zijn of gewoon een onderneming wilt opzetten, het begint allemaal bij het visualiseren van je verlangen. Want als je het verlangen hebt, kun je het visualiseren, en als je het kunt visualiseren kunt je het verwezenlijken!

Karim Hashem